BEV – CRUSHER

Artiest info
Website
facebook

Label: Suntanman

video

‘Bev’ is de meest recente naam die Niki Becker uit Minneapolis, Minnesota nu koos om het in de muziekwereld te gaan waarmaken. Als eerbetoon voor haar overleden moeder had ze daarvoor sinds 2010 ook al muziek gemaakt en platen uitgebracht onder de naam Niki Beverly die ze na haar scheiding in 2018 dus veranderde in ‘Bev’, een naam die voor het eerst opdook op haar toen uitgebrachte album “Static Elastic”.

Nu brengt ze een nieuw volwaardig album uit dat “Crusher” als titel kreeg en bestaat uit elf zelfgecomponeerde nummers. In de opnamestudio zingt Niki Beverly en speelt ze op gitaar, terwijl albumproducer Holly Hansen op drie tracks leadgitaar speelt en Addie Strei op twee nummers op saxofoon speelt, terwijl Megan Mahoney de basgitaar hanteert en Dan Elston-Jones en JT Bates het drumwerk voor hun rekening hebben genomen bij alle nummers op “Crusher”.

Het onderwerp van de songteksten bij de meeste nummers is de liefde in al haar aspecten: de vlinders in de buik, de opwinding en de volledige overgave, maar ook het verdriet en de ellende als het fout is gegaan. Het meest opvallende kenmerk in de liedjes op dit album is de loepzuivere stem van Niki Beverly naast haar talent als singer-songwriter.

De sound die ‘Bev’ bij haar liedjes hanteert varieert van swingende rock in single “January” (zie video), “The Scenery” en “Before The End” over indie pop in openingstrack “Crocodile Tears”, “A Clearing” en de volgens ons mooiste songs “Madrid” en “Bad Bad Habit”. Maar ze zingt ook intieme ballads in “You’re Gonna Destroy Me”, “Chasing Ghosts” en slotsong “Ooh Boy” en ze presenteert zelfs een vleugje jazz in het nummer ”Nothing Lasts Forever”.

Er is dus allround-muziek te horen die voor iedere luisteraar wel wat te bieden heeft en dat maakt ons vooral nieuwsgierig naar wat singer-songwriter ‘Bev’ ons in de toekomst nog allemaal zal te bieden hebben. Maar voorlopig kunnen we ons maar al te goed amuseren met haar recente album “Crusher”.

(valsam)